suriprofs

Suriprofs Legends tegen Oud-Feyenoord voor bestrijding sikkelcelziekte

suriname feyenoord

In de voorwedstrijd van de jaarlijkse benefietwedstrijd van Feyenoord tegen FC Dordrecht op 22 maart in de Rotterdamse Kuip komen de Suriprofs Legends in actie tegen oud-Feyenoord. Voor het team van de Legends komen onder meer Edgar Davids, Orlando Engelaar en Glenn Helder binnen de lijnen. Voor de generatiegenoten van Feyenoord maken Pierre van Hooijdonk en Patrick Paauwe hun opwachting.

De opbrengst van de avond is bestemd voor het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Met het geld kan extra onderzoek worden gedaan naar de sikkelcelziekte. Dit is een erfelijke aandoening die het transport van zuurstof door rode bloedlichaampjes bemoeilijkt. Daardoor kan het bloed gaan klonteren en kunnen verstoppingen van de bloedvaten ontstaan. De ziekte kan leiden tot vermoeidheid, kortademigheid en zelfs een beroerte. In het ergste geval kunnen patiënten er aan overlijden.

Omdat de ziekte relatief vaak voorkomt in Suriname hebben de Suriprofs zich al eerder ingezet voor de bestrijding ervan. Een flink deel van de recette van de benefietwedstrijd tegen FC Den Bosch in 2004 kon worden aangewend voor voorlichting, onderzoek en vaccinaties.

Stichting Suriprofs

De wedstrijd op 22 maart van de Legends is het eerste evenement voor het nieuwe bestuur van de Stichting Suriprofs onder leiding van cabaretier en tv-presentator Jörgen Raymann. Hij nam in november vorig jaar het voorzitterschap over van Stanley Menzo. Raymann is vastbesloten om van de benefietwedstrijd van de Suriprofs, de gelegenheidsselectie van actieve profspelers van Surinaamse komaf, zo snel mogelijk weer een jaarlijkse traditie te maken: ‘We zijn in overleg met verschillende clubs en met de KNVB om een vast moment in het seizoen te kiezen voor onze benefiet. Dat zou ook in augustus kunnen, vlak voor de start van de competitie. Dan zitten we niet met de nacompetitie en de play offs aan het eind van het seizoen waardoor sommige spelers bij voorbaat al niet mee kunnen doen.’

Woensdag 22 maart

Stadion De Kuip, Rotterdam

Oud-Feyenoord – Suriprofs Legends
aanvang: 18.45 uur

Feyenoord – FC Dordrecht
aanvang: 20.15 uur

Tussen beide wedstrijden verzorgt de Hermes House Band een optreden en in de rust van de hoofdwedstrijd zingt Lee Towers.

De stadionpoorten zijn geopend vanaf 18.30 uur.

Tickets: à € 10

TICKETS KOPEN?

Koop hier je tickets voor de wedstrijd.

Let op: Tickets staan op de site als Feyenoord – FC Dordrecht, dit zijn de goede kaartjes. “Naast de benefietwedstrijd Feyenoord – FC Dordrecht en het steunen van het Sophia Kinderziekenhuis is er een extra reden om op woensdag 22 maart naar De Kuip te komen. Voorafgaand aan de benefietwedstrijd speelt Oud-Feyenoord namelijk een voorwedstrijd tegen de Suriprofs Legends.”

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meest gelezen

To Top