Interview

Dj Chuckie: “Ik zou me vereerd voelen als ik een anthem zou mogen maken voor Natio”

Clyde Sergio Narain, bij het grote publiek bekend onder zijn artiestennaam DJ Chuckie, is een Surinaamse topper op muziekgebied. Maar naast muziek maken, is hij ook betrokken bij het voetbal. “Ik ben opgegroeid met heel veel voetballers.”De DJ werd geboren in Suriname en vertrok op zijn zevende richting Nederland. Zijn band met Suriname is na al die jaren intact gebleven. “Ik ga 2/3 keer per jaar naar Suriname tijdens Kerst, Holi-Phagwa (Hindoeïstisch lentefeest) en in de nazomer. Helaas is het er dit jaar, vanwege Corona, niet van gekomen. Ik voel iedere keer weer de drang om vrienden en familie te bezoeken in Suriname. Mijn vader woont daar bijvoorbeeld nog.”

Natio Suriname in gesprek met Dj Chuckie @ Delfins beach resort

“In aanraking met het magische vak”

In feite was ik, net als ieder Surinaams kind, altijd al met muziek bezig. Maar bij mij ging het iets verder… mijn beste vriend was DJ en op een schoolfeest ging ik hem helpen met apparatuur aansluiten en dergelijke. Gegeven moment deed ik sound checks voor hem en per ongeluk mixte ik 2 platen aan elkaar en dacht toen… wauw dit is echt tof en was dus gelijk enthousiast. Na het schoolfeestje ging ik gelijk spullen bij elkaar zoeken om hier verder mee aan de slag te gaan. Dit was dus het moment dat ik in aanraking kwam met het magische van het vak en besefte dat dit het is wat ik wilde.

“Die jongens brachten simpelweg soul in het voetbal”

We schakelen naar het voetballende gedeelte van het interview. “Los van Surinaamse muzikanten heb je ook Surinaamse atleten/sporters die het heel ver hebben geschopt. En die mensen zijn ook gewoon nodig. Ik ben opgegroeid met heel veel voetballers. Voorbeelden hiervan zijn Bryan Roy en Aron Winter die ik persoonlijk ken (ook hun vaders), Winston Bogarde, Gerald Vanenburg, Frank Rijkaard en Patrick Kluivert die half Antilliaans is. Die jongens brachten simpelweg soul in het voetbal en waren voorbeelden voor Surinamers in Nederland.” Ook op maatschappelijk gebied volgens de DJ. “Besef heel goed: dit soort mensen geven je hoop. Er zijn veel Surinamers geëmigreerd naar Nederland. Op momenten dat je het niet ziet zitten, bieden zij jou trots. Bijvoorbeeld een Ruud Gullit die voor 17 miljoen gulden naar AC Milan ging en wereldberoemd werd. Dat is heel tof.”

“Natio is goed bezig, dus wie weet”

Hoe kijkt de succesvolle DJ aan tegen het huidige succes van Natio? “Ik hoop natuurlijk dat ze het goed gaan doen op de Gold Cup. Maar als je bijvoorbeeld kijkt naar hoeveel een eiland als Jamaica investeert in zijn voetballers, is niet te geloven. Dat zorgt ervoor dat ze veel verder zijn. Kijk ook naar het team van Curaçao. Die hebben een beter instituut. Zolang de fundering niet goed is, zullen we niet vooruit komen. Maar Natio is goed bezig, dus wie weet.”


“Het is muziek en voor Suriname. Dus hoe kan ik nee zeggen?”

Tot slot komen we aan bij een belangrijke vraag. Wie gaat er voor het eventuele lied zorgen voor Natio richting Gold cup? Let wel: als deze er komt. We leggen hem de volgende stelling voor: DJ Chuckie maakt anthem voor het nationale voetbalteam van Suriname. “Ik zou me vereerd voelen als ik een anthem zou mogen maken voor Natio. Het is muziek en voor Suriname. Dus hoe kan ik nee zeggen?”

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen verbonden account.

Ga naar de Instagram Feed instellingenpagina om je account te verbinden.

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meest gelezen

To Top