Column

BREAKING NEWS: Suriname in WK Poule met Brazilië, Argentinië en Nederland.

Zo nu we jullie aandacht hebben; bovenstaande titel had zomaar de waarheid kunnen zijn en hadden wij Suriname op dit WK al kunnen zien schitteren in Rusland!
Zoals in onze vorige “droom” column [lees hier] al te lezen was, welke binnen 4 dagen al 50.000 keer gelezen was smacht iedereen er naar om Suriname om een groot eindtoernooi te zien schitteren.

We hebben talenten zat rondlopen over de gehele wereld en we hebben trainers met ervaringen waar je U tegen zegt. Stelt u zichzelf eens voor dat meneer Seedorf de bondscoach wordt van Suriname! Alleen al met deze aanstelling zou Suriname in 1 keer op de mondiale voetbalkaart komen staan. Helaas zijn we nog steeds niet zover maar we blijven positief gestemd en wij van Natio Suriname blijven het onder de aandacht brengen.

Vorig jaar was FIFA baas Gianni Infantino op bezoek in Suriname en gaf hij al aan wat Suriname moet bewerkstelligen wil Suriname nog in aanmerking komen voor officiële interlands. De Zwitser sprak destijds onder andere met de vice-president Ashwin Adhin en de voorzitter van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB), John Krishnadath. Hij wees de twee bondsofficials erop dat Suriname van interlandwedstrijden zal worden uitgesloten indien het in 2018 niet over een stadion beschikt dat aan de minimale eisen voldoet.
Infantino was onder de indruk van het feit dat de SVB al een compleet plan voor de bouw van een stadion heeft. Zoals reeds in het nieuws geweest is men nu al druk bezig met de verbouwing. Onder andere de nieuwe verlichtingen zijn geïnstalleerd. We zijn op de juiste weg wat betreft de verbouwingen.

Gianni Infantino

 

 

Dubbele nationaliteit

Verder is er ook gesproken over de kwestie van de dubbele nationaliteit. Wist U dat Suriname het enige lidland van de FIFA is dat hier nog geen gebruik van maakt?
Dit heeft als reden dat de Surinaamse wetgeving geen ruimte hiertoe biedt. Infantino vindt dat er een oplossing hiervoor moet komen, omdat hij gelijkheid nastreeft voor alle lidlanden van de FIFA.
We weten dat het een gevoelig onderwerp is maar wij zijn van mening dat een dubbele nationaliteit noodzakelijk is willen we überhaupt een voet op een groot eindtoernooi zetten.
Echter moet dit niet ten koste gaan van de spelers welke in Suriname zijn opgeleid. Wij pleitten voor een 9+14 of een 11+12 (of in welke vorm dan ook) regel. Waarbij er bijvoorbeeld minimaal 9 (is slechts een voorbeeld aantal) spelers welke opgeleid zijn in Suriname bij de selectie moeten zitten. Zo voorkom je dat er alleen maar spelers uit Europa in de Nationale Selectie zitten en dat spelers welke opgeleid zijn in Suriname in de vergetelheid raken. Zo heb je een win-win situatie; de spelers die opgeleid zijn in Suriname hebben de kans om zich te profileren op een hoger niveau, kunnen Suriname vertegenwoordigen op een groot toernooi en kunnen zich optrekken aan het niveau van de spelers uit Europa. De spelers met Surinaamse roots, opgeleid in Europa, kunnen met trots de kleuren van hun moeder/vaderland vertegenwoordigen!

Dit zou bij de invoering van de dubbele nationaliteit zomaar waarheid kunnen worden. Een mooie mix van spelers uit de Surinaamse en Europese competitie

Spread the word
Help ons deze kwestie onder de aandacht te brengen door dit bericht massaal met familie en vrienden te delen. Tag de SVB de overheid, maakt niet uit wie! Hoe meer mensen het lezen hoe eerder het bij de juiste mensen belandt!

Wi Na Wan!

 

Wij van Natio Suriname weten dat er voor en tegenstanders zijn met betrekking tot het laatste onderwerp. Echter zijn we van mening dat we het ook bespreekbaar moeten maken. Hoe zou jij het graag willen zien?

1 Reactie

1 Reactie

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meest gelezen

To Top