SVB nieuws

FIFA-voorzitter Infantino: Suriname moet een oplossing vinden voor de dubbele nationaliteit

Gianni Infantino

Eergisteren heeft FIFA-voorzitter Gianni Infantino een bezoek gebracht aan Suriname. Het bezoek maakt deel uit van een korte tour door het Caribisch gebied. Tijdens zijn tour bezoekt hij onder andere Aruba, Trinidad, Grenada en Guyana. In Suriname verrichte hij de opening van het ruim een miljoen dollar kostende project ‘Owru Cul’.

Gianni Infantino
Nieuw Stadion

De Zwitser sprak onder andere met de vice-president Ashwin Adhin en de onlangs herkozen voorzitter van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB), John Krishnadath. Hij wees de twee bondsofficials erop dat Suriname van interlandwedstrijden zal worden uitgesloten indien het in 2018 niet over een stadion beschikt dat aan de minimale eisen voldoet.

Gianni Infantino
Vice-president Ashwin Adhin vertelde de aanwezige pers dat de uitleg van Infantino overduidelijk was. Infantino was onder de indruk van het feit dat de SVB al een compleet plan voor de bouw van een stadion heeft. Hij benadrukte dat een stadion dat aan alle voorwaarden voldoet, niet alleen de voetballerij, maar ook tal van andere sectoren ten goede komt.

Dubbele nationaliteit

Verder is er ook gesproken over de kwestie van de dubbele nationaliteit. Suriname is het enige lidland van de FIFA dat nog geen gebruik hiervan maakt. Dit heeft als reden dat de Surinaamse wetgeving geen ruimte hiertoe biedt. Infantino vindt dat er een oplossing hiervoor moet komen, omdat hij gelijkheid nastreeft voor alle lidlanden van de FIFA.

Gianni Infantino

1 Reactie

1 Reactie

  1. Pingback: FIFA-voorzitter Infantino: Suriname moet een oplossing vinden voor de dubbele nationaliteit – Stanvaste Radio

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meest gelezen

To Top