Interview

Ivanildo Rozenblad & Cerezo Haabo vind ik beide interessante spelers

Natiosuriname.sr ging in gesprek met Henk Fraser, de kersverse trainer van Sparta Rotterdam en de tegenstander van Suriname vanavond. In het interview met ons liet de 51-jarige trainer weten misschien wel ‘drie maanden naar Suriname’ te gaan als er niets voorbij zou komen. Het werden uiteindelijk geen drie maanden maar twee weken Suriname want Fraser keert terug bij de club waar zijn voetbalcarrière in 1984 begon.

A.s. woensdag speelt Sparta tegen Suriname. Wat is uw gevoel bij deze wedstrijd?
“Toen Dean mij vroeg zaten we eigenlijk al vol. We hadden een aantal oefenwedstrijden gepland en daar zijn er twee aan toegevoegd. Waaronder Suriname en Al Jazira. Al Jazira was leuk want Ten Cate is daar trainer geweest en ze hebben laatst de halve finale gespeeld om de wereldcup voor clubteams dus dat leek mij ook een interessante tegenstander.
Suriname heb ik in de eerste plaats natuurlijk vanwege Dean ja op gezegd en op de tweede plaats omdat je oefent tegen Suriname. Er zijn ook een aantal jongens die ik aan het werk wil zien. Met name Ivanildo Rozenblad en Cerezo Haabo want dat vind ik beide interessante spelers. Rozenblad heeft snelheid en scorend vermogen en ik ben erg benieuwd hoe hij zich zou verhouden ten opzichte van een team uit de Keuken Kampioen Divisie. Dit is een mooi moment om hem te kunnen beoordelen. Ik vind het heel jammer dat Habo er niet bij is want ik heb een aantal wedstrijden van Robin Hood gezien en dat vind echt een goede speler.”

Henk Fraser & Ivanildo Rozenblad

U heeft eerder met Dean Gorré samengespeeld en ook samen de Suriprofs gecoacht. Hebben jullie eerder tegenover elkaar gestaan als coach?
“Nee, we hebben nog nooit als coach tegenover elkaar gestaan en dit wordt dus de eerste keer. Dean was een voetballer die mij erg aantrok omdat hij altijd 100 % gaf op de trainingen. Hij ging ook niet voor niets daarna naar Ajax en naar Engeland omdat in combinatie met zijn voetbalkwaliteiten en zijn goede mentaliteit dit hem een topspeler maakte.”

Henk Fraser samen met Dean Gorre. Vanavond staan ze voor het eerst als coach tegenover elkaar.

Heeft u ooit contact gehad met de SVB omtrent een rol als Bondscoach of in de technische staf?
“Nee, ze hebben mij niet benaderd. Ik had het zeker niet erg gevonden om assistent te zijn van Dean. We hebben altijd een goede band gehad en zijn zoon (Kenji Gorre, red.) heeft nog bij mij gespeeld bij ADO Den Haag. Ik heb niet echt contact met de SVB maar ik ben wel betrokken bij het Surinaamse voetbal. Met name Robin Hood. Mijn vader is fan Robin Hood dus automatisch ben ik dat ook. Ondanks dat ik niet de coach van Natio ben vind ik het leuk om tegen landgenoten te spelen.”

Henk Fraser met zijn vader. Beide grote Robin Hood fans.

Wat verwacht u van de wedstrijd tegen Suriname?
“Ik heb ervoor gekozen om diegene die wat minder gespeeld hebben te laten spelen. Maar dat is nog steeds voldoende kwaliteit want in die groep zitten Auassar, Duplan en we hebben nog een aantal echt talentvolle jongens. Ik verwacht wel dat wij deze wedstrijd moeten kunnen winnen maar als wij het onderschatten dan kan een tegenstander je altijd verrassen, dus het is te hopen dat ze dat niet doen.”

Hoe verloopt de voorbereiding tot nu toe bij Sparta?
“Beter dan dat wij verwacht hadden. We hebben tegen 2 amateurclubs (VOC en Heinenoord) gespeeld en de rest alleen tegen profclubs waarvan we er 1 gelijk hebben gespeeld en de rest gewonnen.”

Staat een trip naar Suriname nog op de planning dit jaar?
“Ik ben pas geleden twee weken met mijn zoon naar Suriname geweest. Het was te kort. Als ik ga dan ga ik meestal de kant van Matapi, Blanche Marie en Apoera op maar dat was i.v.m. de regen nu niet mogelijk. Ik ben nu de kant van Afobaka opgegaan daar was ik nog niet geweest. Daarnaast ben ik naar Matu Island een eilandje gelegen in het Van Blommenstein meer (Stuwmeer) geweest. Ik heb het voorrecht gehad om als voetballer overal heen te mogen rezien maar Matu Island vond ik echt schitterend.”

Wedstrijdinfo Sparta Rotterdam – Suriname
Datum: Woensdag 1 augustus 2018
Aanvang: 19:00 uur
Locatie: VV Hillebergsberg Sportcomplex Duivesteyn
Duivenpad 11
3055VE ROTTERDAM

*Ticketinformatie:
1 augustus vanaf 17:30 uur verkrijgbaar aan de poort. € 7,50 per kaartje.

Let’s go Natio!

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meest gelezen

To Top