Natio Suriname

Wereldprestatie!

Ivanildo Rozenblad

Ivanildo Rozenblad schiet Suriname in extremis naar overwinning tegen Trinidad & Tobago.

Een wonderschone knal van Robinhood speler Ivanildo Rozenblad heeft Suriname woensdagavond een knappe overwinning bezorgd in de play-off voor de Gold Cup tegen Trinidad & Tobago. In eigen huis werd Trinidad & Tobago diep in de tweede verlenging (115e minuut) met 1-2 verslagen. Na 31 jaar heeft Natio in deze belangrijke wedstrijd the Soca Warriors weer weten te verslaan.

Ivanildo Rozenblad

Eerste helft
Suriname maakte vooral in de eerste 20 minuten van de wedstrijd een goede indruk. Beide landen waren heel aftastend in de opbouw. Toch was het Trinidad & Tobago dat na een halfuur spelen het initiatief nam. Vooral de hoge voorzetten voor het doel maakten het Suriname moeilijk. Meerdere verkeerde passes richting de voorhoede van Natio bemoeilijkten het spel. Een schot van Roxey Fer buiten de 16 meter werd nog wel tot een hoekschop verwerkt. Dit leverde geen doelpunten op. Zo werd de eerste helft met een 0-0 afgesloten.
Tweede helft
Suriname tapte in de tweede helft uit een heel ander vaatje en maakte een veel sterkere indruk. Mede door de inbreng van de invallers Invanildo Rozenblad en Galgyto Talea. De bal ging nu een stuk sneller rond. Dimitri Apai, speler van W-Connection in Trinidad & Tobago, en tevens Surinaams voetballer van het jaar 2016, kwam na een goede doorbraak in een 1 tegen 1 situatie met de doelman. Zijn inzet belandde echter op de paal. Trinidad & Tobago kwam hiermee goed weg. Toch zou Natio als eerste op voorsprong komen. Guno Kwasie, speler van WBC, schoot hard vanaf links op doel. Zijn schot veranderde van richting en ging zo het doel in: 0-1 voor Suriname. In de 81e minuut kwam Trinidad & Tobago toch langszij. Op een schitterende vrije trap van Tyrone Charles had Claidel Kohinor geen antwoord: 1-1. De sterk spelende Bruce Diporedjo, speler van WBC kreeg nog een goede kans, maar zijn inzet ging enkele centimeters naast het doel. Zo eindigde de wedstrijd na 90 minuten in een 1-1 stand.

Extra tijd
Omdat er een winnaar uit deze strijd moest komen, ging de wedstrijd de verlenging in (2 x 15 minuten). In de eerste helft kreeg Natio al snel via invaller Galgyto Talea een goede kans. De doelman van Trinidad & Tobago schatte dit gevaar goed in en bracht redding.
Ivanildo Rozenblad
In de tweede helft van de verlening liet goaltjesdief Ivanildo Rozenblad van zich horen. Na een mooie pass van Dimitri Apai schoot Rozenblad de bal schitterend achter de doelman van Trinidad & Tobago: 1-2 voor Suriname. The Soca Warriors probeerden het tij nog te keren en gingen vol in de aanval. De verdediging van Suriname hield stand. Dit resulteerde in een overwinning voor Suriname: 1-2.

Suriname - Trinidad & Tobago

Credits
Alle lof voor de spelers, de coach Roberto Godeken en zijn technische staf. De eerste zege is een feit.

Wedstrijdprogramma
Vrijdag 6 januari neemt Suriname het op tegen Haïti en op zondag 8 januari komen Trinidad & Tobago en Haïti tegen elkaar uit. Beide wedstrijden worden wederom gespeeld in het Ato Bolden stadion. De winnaar van deze play-off zal uitkomen tegen de nummer 5 van de Copa Cetroamericana voor een plaats in de CONCACAF Gold Cup.

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meest gelezen

To Top