Suriprofs

Suriprofs

De Suriprofs dienen niet verward te worden met het Kleurrijk Elftal. Dat was een soortgelijk initiatief dat na de SLM-ramp, waarbij een groot deel van de selectie om het leven kwam, minder actief is maar nog wel bestaat. In 1998 kwam in het nieuws dat beide organisaties met elkaar in conflict waren. Ik ga er hier niet te diep op in maar het NRC heeft destijds hier een heel artikel aan toegewijd.

Benefiet-wedstrijd

De Suriprofs komen jaarlijks – direct aan het einde van de voetbalcompetitie – in het Olympisch Stadion Amsterdam bij elkaar om een benefiet-wedstrijd te spelen. In de meeste jaren spelen ze tegen de kampioen van de Eerste divisie van dat betreffende seizoen. De eerste wedstrijd van Suriprofs was in 1993 tegen Sparta Rotterdam welke met 2-1 gewonnen werd door de Suriprofs.

Stichting Suriprofs

In 1999 werd de Stichting Suriprofs opgericht.

Het doel: de betrokkenheid van de Suriprofs met Suriname tot uiting te brengen, om te helpen projecten in Suriname die iets met kinderen en jeugd te maken hebben van de grond te krijgen en om per twee jaar met een selectie voetballers terug te gaan naar Suriname om de voetbalsport te promoten.

Suriprofs
To Top