About us

Ricardo Bruce is één van de mede eigenaren van natiosuriname.sr. Na een 25 jarige voetbalcarrière welke hem langs clubs als MSV’ 71, SVV/SMC, Sparta, Zwaluwen Vlaardingen & Neptunus Schiebroek bracht maakte een ernstige knieblessure een abrupt einde aan zijn voetbalcarrière. Zijn voorliefde voor het voetbal en het land Suriname deed hem doen besluiten deze website op te richten. Hoe kan het toch zijn dat een land welke zulke grote voetballers heeft voorgebracht nooit heeft meegedaan aan een groot eindtoernooi!? Met deze website hoopt hij het Surinaamse voetbal, de spelers meer onder de aandacht te brengen en hopelijk de overheid zover te krijgen dat Surinamers met Nederlandse roots ook voor Suriname mogen uitkomen. Het wordt tijd dat we onze handen ineenslaan en met ze alle achter Suriname gaan staan. WK 2022 here we come!

Kevin Plein is een ongekroonde voetbalfanaat. Vanaf het WK 1990 in Italië volgt hij het voetbal op de voet. Omdat hij zelf de sport wilde gaan beoefenen, is hij midden jaren ’80 begonnen bij SVV in Schiedam. Vervolgens werd hij gescout door zijn jeugdliefde/huidige liefde Sparta Rotterdam. Dat hij het uiteindelijk niet redde bij de club uit Rotterdam-West was zonde, maar er was geen man overboord. Hij rondde zijn studie Journalistiek af en had hierdoor weer iets bijgeleerd. Toen hij werd gevraagd door Ricardo Bruce om onderdeel uit te gaan maken van natiosuriname.sr, kon hij geen nee zeggen. Hij wil, met het team, aandacht schenken aan de status van het Surinaamse nationale team (Natio). De potentie voor het bereiken van een WK is aanwezig. Echter, Suriname heeft nog nooit deelgenomen aan een WK. Waar ligt dit precies aan? Dit willen wij met betrokkenen in kaart gaan brengen. Zijn hoofdtaken zullen zijn het plegen van research, afnemen van interviews en het produceren van artikelen.

Orlando Bruce is één van de mede eigenaren van natiosuriname.sr en columnist. Geboren en getogen in Suriname maar opgegroeid in Nederland. Het land Suriname zal hem niet loslaten. Is actief als algemeen sportinstructeur en in het bezit van het diploma Oefenmeester III. Reist enkele keren per jaar af naar Suriname om cultuur te snuiven/sportlessen te geven en bezoekt steevast zoveel mogelijk wedstrijden van Natio. Tijdens deze bezoeken viel niet te ontkennen dat het zichtbaar was dat, ondanks het enthousiasme van de spelers, een helpende hand van de profvoetballers buiten Suriname met Surinaamse roots zeer welkom zou zijn om het nationale team naar een hogere level te tillen. Wat zou het fantastisch zijn als Natio, met veréénde kracht van zowel Surinaamse voetballers alsook profvoetballers met Surinaamse roots uit Europa, zou deelnemen aan een WK. Doormiddel van deze site wil hij positieve aandacht genereren voor Natio en het Surinaamse voetbal in het algemeen en bepaalde onderwerpen (o.a. dubbele nationaliteit) bespreekbaar maken.

To Top