Interview

In gesprek met Jack Mangalie. Een seizoen om niet snel te vergeten

Een seizoen om niet snel te vergeten
• Debuut met Almere City FC in Keuken Kampioen Divisie
• Met de jeugd van Almere City FC U19 gepromoveerd naar de eredivisie landelijk
• Internationale kwalificatie wedstrijden met Suriname
• Veel geleerd en grote zelfontwikkeling

Natio Suriname:
Je bent bezig aan je 2de periode als keeperstrainer bij Natio.
Als je deze periode vergelijkt met de eerste, hoe ervaar je deze en wat is het grote verschil tussen deze periodes?

Jack Mangalie
Een periode die naadloos aansluit op onze eerste gedeelte. Groei en intrinsieke motivatie is het grote verschil dus ontwikkelingen die je als team doet groeien omdat er een gedegen voetbalplan ligt die goed aansluit op de nationale spelers.
Een plan / leeromgeving die de geselecteerde spelers omarmen en als het teamproces goed ontwikkelt zal de individu ook verder excelleren.

 

Natio Suriname:
Je bent keeperstrainer dus je focus ligt bij de keepers.

Jack Mangalie
Mijn specialisme is gericht op de keepers. Als je kijkt in het moderne voetbal dan zijn de takenpakketten toch ruim. Denk aan individuele aandacht, trainingen vanuit spelhervattingen en het bedenken van oefenstoffen waarbij de keepers toch maximaal geprikkeld moeten worden.

 

Natio Suriname:
Kan je de Natio keepers beschrijven?

Jack Mangalie
Gezien de Natio leeromgeving is het belangrijk dat de keepers hierin meegroeien. Naast hun keepende kwaliteiten willen we ook dat de keepers vaardiger worden in het meevoetballen. Zo is huidige 1ste keeper en captain Claidel Kohinor een mooi voorbeeld, een keeper die perfect past in de visie van het Surinaams voetbal. Keepend zeer sterk met een fantastisch trap en voetballend zowel links als rechts erg goed.

 

Natio Suriname:
Behalve de keepers, wordt je ook betrokken bij de training van andere gedeeltes/onderdelen van Natio?

Jack Mangalie
Het is een teamproces daarnaast heeft bondscoach Dean Gorré vertrouwen in zijn assistenten. De verantwoordelijkheden zijn goed verdeeld en dat zorgt voor rust. Eén van de verantwoordelijkheden is ook het trainbaar maken van spelhervattingen. Het beste moment hiervoor is de afsluitende training voor de wedstrijd. Verder hou ik me ook bezig met de internationale voetbalplanning, de statistieken en het analyseren van de tegenstanders.

 

Natio Suriname:
Jullie speelden een oefenwedstrijd tegen Guyana, die jullie met 3-1 wonnen en vervolgens de wedstrijd tegen St Kitts & Nevis om de Concacaf Gold cup. Deze wonnen jullie ook maar de cup werd niet gehaald.
Wat is het gevoel die jullie over hebben gehouden aan deze 2 wedstrijden?

Jack Mangalie
Sportief gezien een hele mooie prestatie. Dat is het enige dat telt op internationaal niveau namelijk winnen. Qua gevoel is er een geweldig eensgezindheid. Uiteraard kwam het besef bij de spelers en de staf toch dat we heel dicht bij waren namelijk plaatsen voor de Concacaf Gold Cup. Uiteindelijk kunnen we niet anders dan super trots zijn op wat we bereikt hebben.

Natio Suriname:
Hoe kan je het voetbal van Natio onder jullie (Dean Gorré en staf) omschrijven?

Jack Mangalie
Dean werkt vanuit een visie, plan en uiteindelijk ook de kwaliteiten van de spelersgroep. Onze eerste periode heeft zeer bevorderend gewerkt. Surinaamse voetballers zijn heel creatief en aanvallend ingesteld. Zo heeft hij een mooie balans kunnen ontwikkelen waardoor het elftal nu aantrekkelijk voetbal kan spelen. Hij kiest ervoor om van achteruit op te bouwen, het middenveld te bezetten met dynamische spelers en aan te vallen met creatieve spelers die veel vrijheid krijgen.

 

Natio Suriname:
Hoe staat het met de talenten?

Jack Mangalie
Suriname kent veel jeugdige talentvolle voetballers. Assistent trainer Eugene Verwey heeft oog voor deze talenten en in samenspraak met Dean Gorré krijgen deze jonge talenten een uitnodiging om mee te trainen met de nationale A selectie.

Jack Mangalie - Almere City

Natio Suriname:
Ten slotte, Hoe zien jouw toekomstplannen eruit m.b.t. Natio?

Jack Mangalie
Met de staf zijn we bezig met een uitgebreid technisch plan. Zo wil ik de leerlijnen ook meenemen bij de overige nationale jeugdelftallen en werk ik aan een uitgebreid keepersplan voor de leeftijden U20, U17 en U15.

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meest gelezen

To Top