Interview

Gregory Pokie maakt de overstap van IMT naar Botopasi

Gregory Pokie

 

Je maakt de overstap van IMT naar Botopasi. Vanwaar deze keuze?

“Ik heb deze overstap gemaakt omdat ik aan een andere uitdaging toe was. Ik ben nu 30 en ik kan voor mijn gevoel nog drie jaren op hoog niveau spelen. Daarnaast ligt Botopasi in ressort Boven Suriname en daar kom ik zelf ook vandaan. Ik ben trots dat ik van Saramaccaanse afkomst ben en wil graag mijn bijdrage leveren aan het Saramacaanse volk. Na een mooie tijd bij Inter Mongotapoe vond ik het nu het juiste moment om de overstap te maken. Ik ben fit en ik kan nog een aantal jaren mee. Ik wilde dus niet wachten tot ik niet meer kon voetballen. Anders zou ik niet meer van meerwaarde zijn. Sinds Botopasi hoofdklasse voetbalt, flirten ze al met me. Nu was het juiste moment daar.”

 

Hoe kijk je terug op je tijd bij IMT?

“Mijn tijd bij IMT was top. Ik heb alle prijzen gewonnen die te winnen waren met deze club. Zeven keer landskampioen, twee keer bekerkampioen en vier keer de Presidents Cup. We speelden daarbij elk jaar in de CONCACAF. Daarnaast had ik ook de grote eer om verkozen te worden tot beste speler van Suriname.”

Op welke prijs ben je het meest trots?

“Ik ben trots op al mijn prijzen, maar de trofee ‘beste speler van Suriname’ in ontvangst te mogen nemen is heel bijzonder. Deze prijs is een hele grote eer voor mij en op deze award ben ik het meest trots.”

 

Wat kan men bij Botopasi van jou verwachten?

“Ze kunnen heel veel van mij verwachten bij Botopasi. Ik ben met een drie jaren plan gekomen bij deze club. Het eerste jaar kijken we het van wedstrijd tot wedstrijd aan en uiteindelijk willen we gaan strijden  voor een plek in de top 3. In het tweede jaar is het analyseren en vervolgens het verbeteren van onze zwakke plekken zodat we voor het kampioenschap kunnen gaan. In het derde jaar wil ik een stevige basis neerzetten voor Botopasi zodat we een topploeg in Suriname worden waar andere clubs rekening mee moeten houden.”

 

Wil je nog wat tegen de spelers, bestuur en fans van IMT zeggen?

“Ik wil voorzitter Brunswijk, de bestuursleden, spelers en supporters die me altijd hebben ondersteund en vertrouwen in me hebben gehad van harte bedanken voor hun support.Daarnaast wil ik nogmaals voorzitter Brunswijk echt uit het diepste van mijn hart bedanken.Want in de acht jaren dat ik bij IMT heb gevoetbald, heeft hij zoveel voor mij gedaan en dankzij IMT heb ik bijna alles. Woorden schieten mij te kort om de heer Brunswijk te bedanken.”

 

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meest gelezen

To Top