suriprofs

Geslaagde benefietavond in De Kuip

Suriprofs Feyenoord

In een sfeervolle Kuip wonnen Oud – Feyenoord en Feyenoord van respectievelijk de Suriprofs Legends en FC Dordrecht. Maar de echte winst was het hoofddoel van de benefietavond: de opbrengst gebruiken voor het bestrijden van sikkelcelziekte.

Voordat Feyenoord aantrad tegen FC Dordrecht was er een voorwedstrijd tussen Oud-Feyenoord en de Suriprofs Legends. Deze werd gewonnen met 1-0 door Oud-Feyenoord. In de 12e minuut was het Pierre van Hooijdonk die doelman Ruben Muskiet de baas was vanaf de penaltystip: 1 – 0. Dit was tevens de eindstand.

Glenn Helder na de benefietwedstrijd in gesprek met natiosuriname.sr

‘Ik vind het nog steeds verschrikkelijk om te verliezen. Zelfs als het om zo een potje gaat’, aldus voormalig linksbuiten Glenn Helder van de Suriprofs Legends. Teamgenoot Maarten Atmodikoro, oud-speler van onder meer SVV en NAC Breda, was vereerd om op het veld te staan met andere jongens van Surinaamse afkomst. ‘Het voelt alsof je je land vertegenwoordigd. De sfeer zat er goed in. Al is het verliezen van een wedstrijd nooit leuk.’

Het hoofdgerecht werd bewaard voor het laatst. Eredivisie koploper Feyenoord liet de aanwezige toeschouwers kennis maken met een aantal spelers die nog niet bekend zijn bij het grote publiek. Spelers als Gustavo Hamer, Nigel Robertha en Mohamed El Hankouri maakten een gretige indruk in een wedstrijd die door de thuisclub met 2 – 0 werd gewonnen door treffers van Michiel Kramer.

De opbrengst van deze benefietavond wordt gegeven aan het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Aldaar zal het geld worden gebruikt voor het doen van onderzoek naar sikkelcelziekte, een erfelijke bloedziekte.

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meest gelezen

To Top