SVB nieuws

SVB en SISO gaan nieuwe voetbalcursus organiseren voor het Surinaamse trainersgilde

Voetbalcursus Coach-Trainer B
De Surinaamse Voetbal Bond (SVB) organiseert binnenkort – in samenwerking met de Stichting Instituut Sport Opleidingen (SISO) – de voetbalcursus Coach-Trainer B. Tot deze cursus worden voetbaltrainers toegelaten die in het bezit zijn van het diploma Coach-Trainer C. De SVB weet dat er veel gegadigden zijn. De coaches die voor de vakken Theorie voetbal en het geven van training een goed cijfer hebben, komen het eerst in aanmerking. Er zullen slechts 24 aanvragen worden gehonoreerd.

Cursusdeel
Bij het cursusdeel worden de volgende vakken behandeld: Leidinggeven, Sportgezondheidskunde, Theorie conditietraining, Theorie voetbal en Praktijk voetbal en het geven van training. De wedstrijdanalyse en de wedstrijdbespreking krijgen bijzonder veel aandacht. Echter, dit zijn geen examenvakken van deze voetbalcursus.

Ervaringsdeel
Het ervaringsdeel neemt een centrale plaats in bij deze cursus. De cursisten moeten veel praktische ervaring opdoen onder begeleiding van een gekwalificeerde praktijkbegeleider die als leercoach zal optreden. Het is inmiddels bekend dat alleen trainers met een A-licentie hoofdtrainer kunnen zijn van een Topklasseclub. De bond heeft inmiddels de licentie-eisen voor het verkrijgen van een B- en C-licentie uitgewerkt. De SVB heeft het voornemen om niet alleen de Topklasse, maar alle competities en lidbonden aan de licentievoorwaarden te laten voldoen. Hiermee wil de organisatie onder andere de continuïteit van de competities waarborgen.

Geïnteresseerd in het volgen van de cursus? Gegadigden kunnen zich registreren op het kantoor van de SVB bij de heer Ashok Bainath Sah. Dit kan ook op het SISO-secretariaat bij de heer Bies Kali. -> www.svb.sr

Reacties

2 Comments

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meest gelezen

To Top