SVB nieuws

Inter Moengo Tapoe eist vijfde titel op

Inter Moengo Tapoe is zaterdag voor de vijfde maal op rij kampioen van Suriname geworden. De ploeg uit het district Marowijne won de beslissingswedstrijd in de SVB Telesur Topklasse met 2-1. In een goed bezette André Kamperveen Stadion maar slecht bespeelbaar hoofdveld bewees Inter Moengo Tapoe over meer wilskracht te beschikken dan Leo Victor. De ploegen moesten in een beslissingswedstrijd uitmaken wie zich de kampioen van 2016 – 2017 van Suriname mocht noemen. Aangezien beide teams de competitie na twee speelronden van totaal 22 wedstrijden voor elke ploeg met een gelijk aantal punten hadden afgesloten moest een beslissingsduel bepalen wie zich de kampioen van Suriname mag noemen. Leo Victor is gedurende het hele seizoen koploper geweest, maar verloor op zondag 11 juni de wedstrijd waarin het kampioen kon worden met 2-1 van uitgerekend Inter Moengo Tapoe. Hierdoor kwamen beide clubs op 46 punten, waardoor er een beslissingsduel moest komen.
 


 

 

Net als zondag was het oud-Leo Victor speler Stefano “Boeroe” Rijssel, die zijn voormalige club pijn deed. Zondag scoorde Rijssel, die vanwege zijn periode bij het Trinidadiaanse W.Connection en bijna een overstap naar het Amerikaanse MSL over veel ervaring beschikt, de winnende treffer. Zaterdag scoorde hij al na drie minuten spelen en in de 58ste minuut opnieuw.
In de 85ste minuut verslapte Inter Moengo Tappe even en daaruit kwam de tegentreffer.
Vijf minuten later had Karreem Kwassie de 3-1 op de schoen voor Inter, maar hij schoot hoog over.

 

 

Leo Victor, getraind door Etienne Remak, had moeite in zijn spel te komen en ook zondag speelde de ploeg niet zoals zij gedurende de competitie heeft laten zien. In de eerste ronde speelden de twee ploegen 1-1 gelijk in het Ronnie Brunswijk Stadion, de thuishaven van Inter Moengo Tapoe en vernoemd naar clubvoorzitter Ronnie Brunswijk.
Leo Victor kon zaterdag na 25 jaar weer landskampioen zijn geworden. Inter Moengo Tapoe kan ook de dubbel pakken aangezien de ploeg ook in de bekerfinale staat. Daar is de tegenstander de ploeg van Papatam, eveneens uit Marowijne.  IMT wordt getraind door Dennis Bainoe, die vorig seizoen groots werd binnengehaald door Transvaal, maar vroeg dit seizoen het veld mocht ruimen. Bainoe werd overgenomen door Inter Moengo Tapoe, waarmee hij nu dus kampioen wordt.

 

 

Obrendo Huiswoud van Inter Moengo Tapoe en Sersinio Profijt van Leo Victor kregen beide een prijs als minst gepasseerde doelman. Ze sloten de reguliere competitie met dezelfde statistieken. Ivanildo Rozenblad van Robinhood werd met 20 doelpunten de topscorer van de competitie. In elk geval heeft zowel Inter Moengo Tapoe als Leo Victor zich geplaatst voor de CONCACAF Clubkampioenschappen, waarin de kampioenen en de semi-kampioenen van de Caribische regio spelen.

 

 

 

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meest gelezen

To Top