Interview

WI NA WAN!

Een gesprek voeren met Dean Gorre is immer een genot. De bondscoach van Natio is een open boek, benaderbaar, welbespraakt en heeft veel kennis van diverse onderwerpen, waaronder voetbal. Deze cocktail maakt van hem het boegbeeld waar het Surinaamse voetbal naar snakte. Een dikke pluim voor de SVB om deze coach, met internationale ervaring, aan te stellen.
Tweede termijn, andere aanpak

In 2015 was Gorre al eerder bondscoach. Destijds waren zijn werkzaamheden op vrijwillige basis en reisde hij op en neer tussen Suriname en Nederland. De eerste zaadjes voor toekomstig succes werden toen geplant, samen met zijn toegewijde assistenten Jack Mangalie en Ervin Lee. Drie jaar later wordt er een andere invulling gegeven aan het dienstverband van Gorre. ‘Ik heb een tweejarig contract bij de SVB getekend en woon ook in Suriname. Dit zorgt voor meer continuïteit in mijn werkzaamheden. Als vaste assistent in Suriname heb ik Eugene Verwey, de voormalig interim-bondscoach. Hij heeft een uitstekend overzicht van het Surinaamse voetbal.’ De aanstelling van Gorre is mogelijk gemaakt door een bijdrage van de FIFA aan de SVB.

Dean Gorre, Eugene Verwey & Jack Mangalie

Missie
Gorre is een man met een missie. Enerzijds wil hij goed gaan presteren met Natio. Plaatsing voor de CONCACAF Gold Cup, het belangrijkste voetbaltoernooi voor landen uit Noord-Amerika, Centraal-Amerika en het Caraïbisch gebied, heeft hij als sportieve doel gesteld. Om dit te bewerkstelligen zal er in de CONCACAF Nations League, het kwalificatietoernooi van de CONCACAF Gold Cup, tegen Dominica, de Britse Maagdeneilanden, Saint Kitts and Nevis en Jamaica, zoveel mogelijk punten moeten worden gepakt. Anderzijds moet zijn fulltime dienstverband voor een positief effect gaan zorgen op organisatorisch gebied. ‘Ik wil met de SVB gaan meedenken over hoe ze een charismatische organisatie worden met een professioneel karakter. Een voorbeeld is het verbeteren van de marketing; meer bekendheid voor het nationale voetbalteam van Suriname.’ Vanuit maatschappelijk oogpunt bekeken is de benoeming van Gorre tevens positief. ‘Ik hou van mensen verbinden. Wi na wan (we zijn een, red.) is een kreet die staat voor eensgezindheid. Echter, mensen moeten dit ook daadwerkelijk gaan voelen. Voetbal kan hier een aandeel in hebben.’

 

Trainingskamp
Tot volgende week verblijft Natio in Rijswijk, Nederland. Inmiddels zijn er twee oefenwedstrijden achter de rug. Tegen Jong Feyenoord werd in een wedstrijd van 3 x 15 minuten nipt met 0-1 verloren. Vervolgens was FC Den Bosch met 4-0 te sterk. Morgen wacht de sterkste testcase tot dusver: Sparta Rotterdam, getraind door vriend en oud-collega Henk Fraser.

Henk Fraser & Dean Gorre

Gorre heeft doelen gesteld met betrekking tot het huidige trainingskamp: de groep beter leren kennen, analyseren welk level deze groep heeft, kijken hoe er wordt samengespeeld en bekijken wie bij wie past, qua karakter, maar ook qua samenspel. ‘Deze selectie is talentvol en heeft absoluut kwaliteit. Dit trainingskamp zorgt voor leermomenten. Hierdoor groeien we als team. Tegen Sparta Rotterdam hoop ik dat we weer een stapje verder zijn dan tegen FC Den Bosch.’ Op maandag 6 augustus sluit Natio het trainingskamp af in Almere tegen Almere City om 20.30 uur.

Natio in training

Ter voorbereiding op de eerste wedstrijd in de CONCACAF Nations League gaat het team van Dean Gorre aantreden tegen Frans-Guyana op 18 augustus. Drie weken later op 6 september opent Natio de CONCACAF Nations League tegen Dominica in Guadeloupe.

Wedstrijdinfo Sparta Rotterdam – Suriname
Datum: Woensdag 1 augustus 2018
Aanvang: 19:00 uur
Locatie: VV Hillebergsberg Sportcomplex Duivesteyn
Duivenpad 11
3055VE ROTTERDAM

*Ticketinformatie:
1 augustus vanaf 17:30 uur verkrijgbaar aan de poort. € 7,50 per kaartje.

Let’s go Natio!

1 Reactie

1 Reactie

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meest gelezen

To Top