Interview

“Bij het woord Suriname denk ik aan familie, ouders, mooi land en voetbal”

Vleugelaanvaller Torino Hunte (27) ging met natiosuriname.sr in gesprek over het succesvolle seizoen van VVV Venlo tot dusver, trainer Maurice Steijn, zijn persoonlijke ambities en zijn band met Suriname.

15-10-2017: VVV Venlo – PSV | Torino Hunte vs Steven Bergwijn
Image: www.venlonaren.netNatio Suriname: VVV VENLO is een van de verrassingen van dit seizoen in de eredivisie. Kun je verklaren waarom jullie zo goed draaien?

Torino Hunte: We zijn een echt team. Dit is gegroeid vanuit de Jupiler League. Onze opstelling is in al die jaren niet veel veranderd. Daarom weten we wat we aan elkaar hebben.


Natio Suriname: Wat vind je van jouw eigen bijdrage aan de prestatie van VVV Venlo tot dusver?

Hierover mag ik vrij tevreden zijn. Ik heb grotendeels in de basis gestaan en veel punten binnengehaald. We hebben niet het grootste budget. Daarom is elke wedstrijd een finale. Het toppunt was Feyenoord thuis. Deze wedstrijd wonnen we, maar helaas speelde ik niet mee.
Natio Suriname: Wat vind je van trainer Maurice Steijn?

Hij is een geweldige trainer en mijn band met hem is zeer goed. In de tijd dat ik hem als trainer heb, is hij altijd eerlijk tegen me geweest. Bijvoorbeeld als hij concurrenten haalde voor mijn positie. Dan vertelde hij me dat we naar een hoger niveau moesten doorgroeien. Als ik dan een wedstrijd niet speelde, was ik teleurgesteld. De trainer zei dan altijd dat hij vertrouwen in me had en dat ik, als ik weer een keer in de basis mocht starten, het moest laten zien.


Natio Suriname: Heb je ambities om stappen te gaan maken in je carrière? Jouw contract loopt namelijk aan het einde van het seizoen af.

Je weet nooit wat er over een half jaar gebeurt. Zo is de voetballerij namelijk. VVV Venlo is tevreden over mij. Over een langer verblijf bij de club kan ik dus nadenken. Via de VVCS (Vereniging van Contractspelers, red.) ben ik bezig met de opleiding Topsportmanagement en Bedrijfskunde. Ik zit aan het einde van mijn derde jaar. Naast het voetbal ben ik dus ook maatschappelijk bezig.

24-02-2018: VVV Venlo – Vitesse | Torino Hunte juicht en het publiek ook.
Image: www.venlonaren.netNatio Suriname: Typeer jezelf als voetballer in één zin.

Een harde werker, doorzetter en positief ingesteld.


Natio Suriname: Zou jij, als deze optie mogelijk is, open staan voor een debuut voor Natio, het Nationale voetbalteam van Suriname?

Ik sta hiervoor open. Jammer dat we de dubbele nationaliteit niet hebben ingevoerd. Kijk bijvoorbeeld naar Curaçao hoe zij het doen. Zij presteren goed met jongens die ook voor Nederland hadden kunnen uitkomen maar voor Curaçao hebben gekozen. Dit heeft geresulteerd in deelname aan de Gold Cup.

20-01-2018: ADO Den Haag – VVV Venlo | Hunte is Ebuehi te slim af.
Image: www.venlonaren.net

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meest gelezen

To Top