Column

Wat als? Het Surinaams voetbalelftal

Wat als….

Wat als … Suriname zich In 1977 had gekwalificeerd voor het WK ’78 in Argentinië. Zo dicht bij een WK voetbal kwam Suriname nooit meer.

Wat als … spelers zoals Seedorf, Davids, Winter, Gullit, Rijkaard voor Suriname hadden gespeeld.

Wat had dit betekend voor het hedendaagse voetbal in Suriname?

Hoe kan het dat een land wat zulke talentvolle spelers heeft voortgebracht zelf nog nooit mee heeft gedaan aan een groot eindtoernooi.

Wat als … de overheid besluit naturalisatieverzoeken van Nederlandse voetballers met Surinaamse roots te accepteren? Hoe zou het Nederlands Elftal er nu uitzien als dit besluit 30 jaar geleden reeds genomen was?

Wat als … we het beste van beide landen weten te combineren en zo het voetbal naar een hoger niveau kunnen tillen in Suriname? Wat hadden talenten Stefano Rijssel en Dimitri Apai kunnen leren van een Edgar Davids, Clarence Seedorf en Patrick Kluivert?

Wat als … er wat minder wordt gepraat en geschreven en er eindelijk actie wordt ondernomen? Wat als … alle neuzen dezelfde kant opstonden en we allemaal het beste voorhebben met Suriname?

Wat als … Suriname zich ooit weet te kwalificeren voor een groot eindtoernooi?

Met trots (en lichte jaloezie) kijk ik naar Kaapverdië, Costa Rica & Trinidad en Tobago welke zich wel wisten te kwalificeren voor respectievelijk de Afrika Cup en/of WK.

Plaatsing voor een WK/Afrika Cup kan een land binding, stimulans en eensgezindheid bezorgen. Wat zou dit dan niet teweeg brengen in Suriname? En dan benoem ik niet eens het feit wat voor impuls deelname aan een WK kan betekenen voor de economie en het toerisme.

Tot die tijd kan ik alleen maar dromen.

Wat als…..

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meest gelezen

To Top