Natio Suriname

Suriname op de FIFA wereldranglijst

ranking surinaams elftal

Suriname heeft een forse sprong gemaakt op de mondiale ranglijst van Wereldvoetbalbond FIFA. Natio is 28 plekken gestegen en staat nu op plaats 148. Dit was vanaf 15 september nog positie 175. De nieuwe rangschikking voor Natio komt bijna twee weken nadat de ploeg met 3-2 van buurland Guyana had gewonnen in de derde ronde van de Caribbean Cup.

FIFA ranking suriname

In september zakte Suriname nog zeven posities naar positie 175 ten opzichte van augustus toen het positie 168 innam. In juli maakte Natio nog een reuzensprong van 20 plaatsen, namelijk van positie 190 naar 170. Dit gebeurde nadat Natio zich had geplaatst voor de derde ronde van de Caribbean Cup. In de derde ronde van de Caribbean Cup moet Suriname het opnemen tegen Jamaica. Dit duel staat gepland voor 13 november a.s. in Kingston, Jamaica. Deze wedstrijd zou op woensdag 5 oktober, enkele dagen vóór het duel tegen Guyana, gespeeld worden. Echter, Natio reisde niet meer af naar Jamaica vanwege de orkaan Matthew die het Caribisch gebied teisterde. Met de nieuwe positie op de wereldranglijst is Suriname ook in de CONCACAF enkele plaatsen omhoog gegaan. In september was dit positie 27. Inmiddels is dat de 19e positie.

Guyana

Rivaal Guyana daalde dertien plaatsen op de nieuwe lijst. De Golden Jaguars daalden van positie 118 naar 131. In de CONCACAF-regio daalde het buurland een plek: van positie 15 naar 16.

Jamaica

Jamaica is momenteel de nummer 7 in de CONCACAF. In september bezetten de Reggea Boyz positie 8, wat een stijging van 1 plaats betekent. Op de mondiale ranglijst van de FIFA is Jamaica gestegen van positie 80 naar positie 75. In september was Jamaica juist negen plekken gezakt ten opzichte van de maand daarvoor.

Beste stijgers

Het Surinaams voetbalelftal is met een stijging van 28 posities een van de beste stijgers op de lijst. De beste stijger in de CONCACAF-regio is zoals verwacht Curaçao dat zich vorige week voor het eerst in de geschiedenis wist te plaatsen voor de Gold Cup, de Caribische equivalent van de Europese Kampioenschappen (EK) of de Zuid-Amerikaanse Kampioenschappen (CONMEBOL). Curaçao steeg op de wereldranglijst maar liefst 45 plekken naar positie 77 en is nu de nummer 8 van de CONCACAF. Vorige maand waren de Antillianen nog de nummer 16 in de regio.

Huidige ranglijst CONCACAF

In de CONCACAF is Mexico nog steeds de onbetwiste nummer 1, gevolgd door Costa Rica, VS, Panama, Trinidad & Tobago, St. Kitss & Nevis, Jamaica, Curaçao, Antigua & Barbuda, Guatemala en Honduras.

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meest gelezen

To Top