Natio Suriname

Jack Mangalie: “POSITIEVE ENERGIE OMGEZET IN VOETBALENERGIE”

Jack Mangalie
Plaatsing voor de Gold Cup 2021 werd op 19 november 2019 een feit. We blikken met Jack Mangalie (41) terug op deze unieke prestatie.

“Iedereen zat in de emotie na het laatste fluitsignaal. De spelers kwamen naar ons toe en zeiden dat ze nu pas begrepen waarom de staf zo strikt voor ze was geweest. Alles stond namelijk in het teken van plaatsing voor de Gold Cup”, aldus de gepassioneerde assistent-bondscoach en keeperstrainer, die ook namens Stephan Burke spreekt. Binnen de staf is Stephan heel belangrijk om de keepers facetten in Suriname te bewaken.

Achteraf kan worden geconcludeerd dat de spelers en technische staf de juiste focus hadden. Mangalie: “wij hebben positieve energie omgezet in voetbalenergie. Dit kwam tot uiting via onze spelersgroep. Elke dag heeft de staf en de spelersgroep uitgesproken dat zou kunnen lukken in de laatste twee wedstrijden tegen Dominica (thuis) en Nicaragua (uit). Daardoor gingen wij erin geloven.” De motiverende woorden van Dean Gorré waren dan ook: “besef hoe belangrijk deze wedstrijden zijn. Het belang om naar Gold Cup te gaan.”

Er volgde een geweldige ontvangst bij terugkeer in Suriname. “Onze emotie, winst en succes hebben wij gedeeld met alle trouwe Surinamers, waaronder onze minister van sport- en jeugdzaken (Lalinie Gopal, red.), het SVB Bestuur en de media”, aldus Mangalie. De emotie van het moment is nog steeds voelbaar in de stem van Jack Mangalie. “Ik kan niet alleen dat moment terughalen, maar alle prachtige momenten. Deze blijven in mijn geheugen. Fantastisch dat ik onderdeel mag uitmaken van dit proces.”

View this post on Instagram

Ontvangst Suriname ??⚽️

A post shared by Mangalie Jack (@mangaliejack) on

NATIO HOLLAND TOUR
Een belangrijke basis voor de plaatsing is gelegd op trainingskamp in Nederland. “Het trainingskamp heeft veel waarde gehad voor onze wedstrijden in de Nations League.
Almere City FC hanteerde dezelfde speelwijze als Nicaragua en SC Telstar was vergelijkbaar aan St. Vincent and the Grenadines qua spelopvatting.”
Een voorbereiding die past bij een professionele organisatie. Succes komt niet vanzelf, maar mede door een sterke organisatie waarbij positieve energie een belangrijke voedingsbodem is om tot prestaties te komen.SPELERS UIT EUROPA VAN SURINAAMSE ORIGINE
De inbreng van Nigel Hasselbaink en Kelvin Leerdam in het huidige succes is groot. “Nigel heeft tegen Dominica en Nicaragua meegespeeld en direct laten zien veel kwaliteit te hebben én belangrijk te zijn. Kelvin was nog niet speelgerechtigd, maar hij heeft zich fantastisch gemengd in de groep. Hij had een positieve invloed binnen de groep.” Mangalie vervolgt: “Spelers met Surinaamse roots moeten een ‘status’ hebben om voor Suriname uit te komen. Wij spreken dan over spelers uit Europa van Surinaamse origine. Acht spelers hebben vanaf het begin toegezegd voor Suriname uit te willen komen. Dit zijn Nigel Hasselbaink, Kelvin Leerdam, Tjaronn Chery, Mitchell Donald, Diego Biseswar, Miquel Nelom, Ryan Donk en Florian Jozefzoon. Hier zijn we dan ook mee bezig.”


OEFENCAMPAGNE
In de aanloop naar de Gold Cup is Natio voornemens om te gaan oefenen tegen tegenstanders van formaat. Mangalie: “We mikken op vier belangrijke oefenwedstrijden tegen de top van de CONCACAF. Onze doelstelling is een tegenstander die vergelijkbaar is qua niveau of van een hoger niveau is.” We willen ons gaan meten met de top van de CONCACAF.

VOLGT U ONS AL OP INSTAGRAM?

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meest gelezen

To Top