Natio Suriname

Comvalius/Rozenblad, het ‘dynamic duo’ van Natio

Almere City, uitkomend in de Keuken Kampioen Divisie, was met 4-2 te sterk voor Natio  in een duel dat zich kenmerkte door verzorgd combinatiespel en bij vlagen harde overtredingen.

In deze wedstrijd vielen twee zaken op. Het eerste is dat het team van Dean Gorre, Eugene Verwey en Jack Mangalie zich zichtbaar vastbeet in de tegenstander en het randje van het toelaatbare opzocht. Ze presenteerden zich als mannen door de duels niet te schuwen.
Verder kenmerkte Natio zich door Zuid-Amerikaans gif in deze wedstrijd te stoppen. Dit positieve aspect zorgde ervoor dat Almere City lange tijd een zware kluif had aan de deelnemer van de CONCACAF Nations League.

‘Dynamic duo’
Het tweede is dat Natio een ‘dynamic duo’ heeft. De flankaanvallers Ivenzo Comvalius (21, SV Transvaal) en Ivanildo Rozenblad (22, Robin Hood) zijn getalenteerd, snel, doelgericht en hebben oog voor teamgenoten. Dit duo kan de doorslag gaan geven in de kwalificatiewedstrijden van de CONCACAF Nations League. In de wedstrijd tegen Almere City had vooral Comvalius het op zijn heupen. Hij zorgde met zijn effectieve trukendoos constant voor paniek bij zijn (directe) tegenstanders. Naast zijn weergaloze bewegingen en passeeracties, binnendoor en buitenom, behield hij het overzicht om zijn teamgenoten met slimme passes te bereiken. Als klap op de vuurpijl verdiende hij een penalty voor zijn team omdat hij zijn tegenstanders andermaal te snel af was. Voor elke club in de Keuken Kampioen Divisie in Nederland is Comvalius een aanwinst als vleugelaanvaller. Henk Fraser, trainer van Sparta Rotterdam, noemde Ivanildo Rozenblad eerder al een ‘interessante speler’. Ivenzo Comvalius is dat zeker ook. Sparta Rotterdam, sla je (dubbel)slag!

0-1 voor Suriname. Rozenblad is de doelpuntenmaker! Let’s go, Natio!

A post shared by Natio Suriname (@natiosuriname.sr) on

Deze resultaten zette Natio neer tijdens de oefencampagne in Nederland:
Jong – Feyenoord – Natio 1-0 (wedstrijd van 3 x 15 minuten)
FC Den Bosch – Natio 4-0
Sparta Rotterdam – Natio 5-2
Almere City – Natio 4-2
Voorafgaand aan de eerste wedstrijd in de CONCACAF Nations League speelt Natio in en tegen Frans – Guyana op 18 augustus. Op 6 september opent Natio in de CONCACAF Nations League tegen Dominica in Guadeloupe.

De mannen van Gorre, Verwey en Mangalie verdienen positieve support van het Surinaamse publiek! Moedig ze aan, in het stadion, op social media, voor de tv en op straat!

Let’s go, Natio!

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meest gelezen

To Top