maatschappelijk

Emilio Mietjo Limon vs Stefano “Boeroe” Rijssel

Emilio Mietjo Limon vs Stefano “Boeroe” Rijssel

 

Op 30 juli a.s. organiseert Stichting Joy For All drie wedstrijden voor het goede doel, te weten Hubert stichting en stichting Lotjeshuis. De wedstrijden worden gespeeld in het Dr. Ir. F. Essed Stadion en de eerste wedstrijd begint om 19:00 uur.
Natio Suriname (natiosuriname.sr) ging in gesprek met voetballer en voorzitter van de Stichting Joy For All: Emilio Mietjo Limon.

 

Emilio, kan je ons en het publiek meer vertellen over het doel van deze dag?

“Stichting Joy For All is een jongeren stichting die zich in het algemeen bezig zal houden om het positieve uit de mens te halen door middel van sport, motiverende gesprekken en educatie. Wij vinden het belangrijk dat alle volwassenen en kinderen met of zonder beperking er bij worden betrokken.

Voor mij persoonlijk is het altijd een wens geweest om mij in te zetten voor de ouderen en jongeren. Vooral voor degenen met een beperking. Persoonlijk ken ik een aantal mensen die heel veel van sport houden en veel talent hebben, maar zij worden nooit betrokken bij lokale of internationale sportevenementen om als bezoeker aanwezig te zijn. De stichting Joy For All wil hier verandering in brengen. Ook de jongeren die neigen het verkeerde pad op te gaan, willen wij in de toekomst een helpende hand bieden en ze weer hoop in het leven geven. We willen ze laten zien dat ook wij het moeilijk hebben gehad. Door middel van doorzettingsvermogen en geloof in onszelf hebben we ons leven een positieve draai kunnen geven.

Daarnaast willen we de ouderen onder ons weer het gevoel van waardering geven. Vaak genoeg doen we dat pas wanneer diegene niet meer onder is. Dit omdat we te druk bezig zijn met minder belangrijke dingen in het leven en geen tijd voor ze vrijmaken.

Ik ben zelf ook  voetballer en wij als voetballers hebben een voorbeeldfunctie naar de gemeenschap toe. Veel mensen kijken tegen ons op en wij moeten dus het goede voorbeeld geven. De meesten onder ons willen altijd graag wat terug geven en anderen doen dit al. Maar dit komt niet altijd in de publiciteit. Als voetballers willen we een bijdrage leveren aan dit project . We zien elkaar ook niet altijd maar ik moet zelf zeggen dat ik verbaasd was dat het merendeel van de spelers direct hun ja woord gaven. Het is ons eerste project en niet een ieder zal meedoen als speler of sporter, maar de meesten zullen aanwezig zijn die dag.”

 

Wat is de dagindeling en kan je een aantal mensen noemen die mee zullen doen of aanwezig zullen zijn?

“Op 30 juli zullen er drie wedstrijden worden gespeeld in het Dr. Ir. F. Essed Stadion. De eerste wedstrijd zal gaan tussen een mix team van Stefano “Boeroe” Rijssel tegen een mix team van mij (red. Emilio Mietjo Limon). In de teams hebben we artiesten zoals Tjatjie , Otjeman, dames voetbalsterren Andaya Lantveld, Macy de Mees, Hannenberg en jeugdvoetballers zoals Jaycee Marsidin, Fernando Hoepel en Archero Hoever. Daarnaast zullen ook basketballers meedoen en hopelijk zal onze golden boy Miquel Van Assen ook aansluiten. De aftrap zal worden verzorgd door onze atleet Ilsida Toemere en de thaiboxer Bigi Boi.

De tweede wedstrijd zal gaan tussen oud-voetballers zoals o.a. Grootfaam, Patta Zinhagel, Jozefzoon en Joekoe. De aftrap wordt hopelijk gedaan door onze legendes Vanenburg en Wensley Bundel of Wiene schaal.

De laatste wedstrijd zal gaan tussen de mannen van ons Natio elftal uit 2008 onder leiding van Jaliens tegen een mix van het huidige Natio. De laatste aftrap wordt gedaan door Dhr. Ghobardan, de penningmeester van de SVB en Cronie Miquel.

Zoals je ziet een mooi gezelschap van mensen die zich willen inzetten voor het goede doel. Het belooft een mooie dag te worden.”

 

SUpport your own!

Natio Suriname zet zich graag in voor mensen die zich positief inzetten voor Suriname. Daarom het verzoek aan jullie allemaal om gezellig te komen kijken naar de wedstrijden en steun direct het goede doel. De spelers beloven er een spektakel van te maken.

De kaarten kunnen worden gekocht bij het Dr. Ir. F. Essed Stadion.

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meest gelezen

To Top