Interview

Met dank aan Jörgen Raymann, Jack Mangalie en Henk Fraser

Natio Suriname, Jörgen Raymann en Henk Fraser

Op 8 februari toog de redactie van Natiosuriname.sr van Rotterdam naar Almere en van Almere naar Ridderkerk om vervolgens in Amsterdam te eindigen met een cabaret show.

‘We zijn met elkaar bezig om voetbal naar een hoger niveau te brengen’
Om 11.00 uur was er een afspraak ingepland in het Van der Valk Hotel in Almere met Jack Mangalie, oud-keeperstrainer van het nationale voetbalteam van Suriname, en niemand minder dan Jörgen Raymann. Laatstgenoemde is een veelzijdige man: cabaretier/stand-up comedian, zanger, acteur, presentator en sinds eind 2016 de nieuwe voorzitter van de Suriprofs. Met deze aimabele man hadden we, als redactie van Natiosuriname.sr, het genoegen om in gesprek te gaan.

Suriprofs

Het doel was om de twee partijen, Natiosuriname.sr en Suriprofs, kennis te laten te maken en te spreken over een eventueel samenwerkingsverband. Allereerst konden beide partijen hun zegje doen. Raymann wil van de Suriprofs een instituut maken: professionaliseren, eendrachtigheid kweken en het netwerk steviger maken. Voetbal moet in zijn ogen de ‘core business’ blijven. Hij gaf het de naam: Suriprofs 2.0. Natiosuriname.sr kan ondersteuning bieden aan dit project middels informatievoorziening over de Suriprofs. Als goed bezochte website kan dit een mooie insteek voor een samenwerking zijn. Raymann verwoordde het mooi: ‘We zijn met elkaar bezig om voetbal naar een hoger niveau te brengen.’ Belangrijk om ook te vermelden is de fantastische rol van Jack Mangalie als tussenpersoon.

Het vijfhoek gesprek eindigde uiteindelijk ruim twee uur later. We werden, vanwege het bevredigende gesprek, gevraagd om een overleg van de Suriprofs bij te wonen in de avond en aansluitend de cabaret show van Jörgen Raymann in de Meervaart, Amsterdam. Hierover later in het verslag meer.

henk fraser natiosuriname

Natiosuriname.sr in gesprek met Henk Fraser (r)

Voor het tweede gesprek reisde de redactie van Natiosuriname.sr terug naar de provincie Zuid-Holland. Het Van der Valk Hotel in Ridderkerk was de plaats van handeling. We besloten met de redactie een hapje te gaan eten en wat te drinken voordat we het interview zouden afnemen. De persoon die we even na drieën zouden ontmoeten, was een verdienstelijk voetballer. Een spijkerharde verdediger met wel degelijk voetballende kwaliteiten. Dit leverde hem zelfs een uitverkiezing op voor het WK 1990 in Italië. Momenteel levert hij goed werk af bij Vitesse als hoofdtrainer. Wij hebben het natuurlijk over Henk Fraser. De oefenmeester bleek een welbespraakte gesprekspartner in Ridderkerk. Een man waarop Nederland, maar vooral Suriname trots mag zijn.

Natio Suriname & Meneer Fraser ?? #Suriname #Feyenoord #Vitesse

See this Instagram video by @natiosuriname.sr * 51 likes

Hou voor het volledige interview met Henk Fraser de website van natiosuriname.sr in de gaten.

De Meervaart als afsluiter van een vruchtbare dag
In de avond werden we verwacht in de Meervaart, Amsterdam. De reis vanuit Ridderkerk naar de hoofdstad verliep vlekkeloos. Het voelde aan als een roes. We wisten allemaal dat de vermoeidheid in aantocht was, maar dit lekkere gevoel wilden we niet kwijt. Er stonden nog twee mooie activiteiten op ons te wachten. Allereerst mochten we het overleg van de Suriprofs bijwonen in de artiestenfoyer. Er is ons door de organisatie verzocht om het inhoudelijke gedeelte binnenskamers te houden. Dit respecteren wij daarom ook. Echter, wij kunnen wel loslaten dat de sfeer zeer positief was. Opvolgend op dit overleg zou de hilarische show van Jörgen Raymann volgen: Zo Kan Het Ook. De cabaretier werd vijftig jaar op 13 aug 2016 en volgens hem hoeft ouder worden geen probleem te zijn. Hij staat anders in het leven, but who cares? Vaak genoeg vertelt hij over de dialogen met zijn vrouw Sheila waar hij zielsveel van houdt en al jaren mee samen is. Kortom, een show om te bezoeken.

  
Na het einde van de show groetten we bepaalde voetballers die aanwezig waren bij het overleg van de Suriprofs. Vermoeid, maar voldaan gingen we terug naar Rotterdam en Maassluis. We kijken terug op een geslaagde dag met hopelijk zeer positieve gevolgen!

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meest gelezen

To Top