in de media

Suriname introduceert Sportpaspoort

We hebben er lang op moeten wachten, maar het is officieel. Nigel Hasselbaink, aanvaller
van Hapoel Beer Sheva is geselecteerd voor de selectie van het Surinaams elftal.
De eerste stap is gezet. Hasselbaink heeft de eer om als eerste ‘Nederlander’ met behulp van een zogenaamd ‘sportpaspoort’ Team Natio te mogen vertegenwoordigen.

View this post on Instagram

3 points !!! Let’s say first of many !! ⚽️

A post shared by Nigel Hasselbaink (@nhasselbaink) on

SPORTPASPOORT

Dean Gorré legde het in een eerder interview met Natiosuriname.sr al uit: ‘’Zie het als een diplomatiek paspoort dat wordt gegeven aan een Nederlandse diplomaat zodat hij voor een case zijn functie kan uitoefenen in Suriname. Zodra hij terugkomt in Nederland dan moet hij zijn diplomatieke paspoort inleveren, want de missie is voorbij. Waarom mogen voetballers niet op een diplomatiek paspoort spelen?”, vraagt Gorré zich af. Hij legt het zelf uit. ‘’Spelers gaan namelijk het land vertegenwoordigen op dat moment. Zie het als een diplomatiek paspoort dat wordt omgezet in een sportpaspoort en alleen gebruikt mag worden tijdens een interland. Daarna moet het worden teruggegeven.’’

De eerste stappen voor de verdere professionalisering van het Surinaamse voetbal zijn gezet. De mogelijkheid voor Natio om zich te plaatsen voor een groot eindtoernooi komt op deze manier steeds dichterbij.

Let’s go, Natio!

 

1 Reactie

1 Reactie

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meest gelezen

To Top