tikitaki

‘Ik voel me echt als een koning als ik het shirt van Suriname aantrek’

tikitaki obrendo huiswoud

Natio Suriname ging in gesprek met de ervaren sluitpost van ‘IMT’ en Natio; Obrendo Huiswoud.

‘Voorwaarts was mijn eerste club. Mijn debuut bij Voorwaarts zal ik nooit vergeten. Ik ben een doelman, maar moest invallen tegen Super Red Eagles als linksback. We hadden namelijk geen wissels meer en ik was reservekeeper. Uiteindelijk had ik geen vrees, ook al was ik pas 16 jaar. Na mijn periode bij Voorwaarts ben ik naar Leo Victor gegaan. Uiteindelijk streek ik neer bij Inter Moengotapoe. Met mijn huidige club ben ik in 2013, 2014, 2015 en 2016 landskampioen geworden. Ook won ik met de club uit Moengo twee keer de President’s Cup (Supercup, landskampioen vs. bekerwinnaar). Ongetwijfeld een van de mooiere dingen die ik heb meegemaakt is de titel voetballer van het jaar in 2014.

dean gorre obrendo huiswoud

Dean Gorre en Obrendo Huiswoud

Een geweldige prijs. Het buitenland trekt me niet echt meer. In 2013 ben ik benaderd door de huidige club van Dimitri Apai en de voormalige club van Stefano Rijssel: W. Connection uit Trinidad & Tobago. Middels een stage mocht ik mezelf bewijzen. Ik was daar happy, voelde me goed. Het niveau lag ook een stuk hoger dan dat ik was gewend. Helaas moest ik na drie weken terugkeren naar Suriname vanwege privéredenen. Uitkomen voor Natio is nog steeds iets magisch. Ik voel me echt als een koning als ik het shirt aantrek. Het is een eer, want het lukt niet iedereen om voor Natio uit te komen. Of Natio zich ooit zal plaatsen voor een WK hangt af van een paar dingen, waaronder de dubbele nationaliteit.’

Inter Moengotapoe

Stichting Inter Moengotapoe werd opgericht op 1 januari 1992 in Moengo, Marowijne. De club van voorzitter Ronnie Brunswijk is vooral de laatste jaren een succesformule gebleken in het Surinaamse voetbal. ‘IMT’ won vanaf 2007 acht keer het landskampioenschap (Hoofdklasse), een keer de beker (Beker van Suriname) en vijf keer de President’s Cup (Supercup).

TikiTaki

Tiki Taki is een nieuwe rubriek op natiosuriname.sr. Een rubriek waarbij wij spelers een podium willen geven. Dat kan door een monoloog, column, een blog, een persoonlijke ervaring, een analyse, een anekdote, etc. Spreekt het idee je aan en wil jij ook iemand of jezelf voordragen aan deze rubriek? Stuur dan een e-mail naar de redactie van Natio Suriname.

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meest gelezen

To Top