poll

Dubbele nationaliteit ja of nee ?

Reageer op onze stelling

ABOP parlementslid Marinus Bee heeft aan collega’s van de coalitie en oppositie gevraagd om wederom een initiatiefvoorstel in te dienen over de dubbele nationaliteit. Dit om de sport op een hoger plan te brengen.

Achtergrond informatie

PARAMARIBO, 6 jul – In Suriname is opnieuw aandacht gevraagd voor het invoeren van de dubbele nationaliteit van sporters en met name voetballers. ABOP parlementslid Marinus Bee nam gisteren het initiatief en vroeg collega’s van coalitie en oppositie om wederom een initiatiefvoorstel in te dienen over de dubbele nationaliteit om de sport op een hoger plan te brengen. Dat meldt Starnieuws.

Profvoetballers met Surinaamse roots in de Nederlandse competitie zouden onder strikte voorwaarden voor Suriname kunnen uitkomen. “Suriname is het enige land dat geen gebruik maakt van deze regel van de FIFA en dit belemmert de groei van voetbal in Suriname” aldus Bee. Suriname krijgt volgens de politicus internationaal ook meer bekendheid als het land topprestaties zou kunnen neerzetten.

De discussie hierover laaide vorige week weer op nadat het nationale elftal van Curaçao zijn eerste prijs in zijn geschiedenis won. Het eiland won de Caribbean Cup met in de basis een aantal (voormalige) Eredivisie-spelers. De situatie hierbij is wel iets anders omdat hier geen sprake is van een dubbele nationaliteit.
(FOTO: Archief Suriprofs in 2015)

bron: https://www.waterkant.net/suriname/2017/07/06/parlementslid-dubbele-nationaliteit-sporters-bespreken/#comments
Laat een reactie achter

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meest gelezen

To Top