onder-17

NATIO U17 IN PANAMA Jack Mangalie’s analyse

Jack Mangalie

De equipe van trainer Kolf werd in een poule gekoppeld aan Costa Rica, Cuba en Canada. Met als bestemming Panama waren alle ingrediënten aanwezig om een goede prestatie neer te zetten.

Cuba: 1-1

Natio speelde tegen Cuba een hele degelijke wedstrijd. Vanuit een goede organisatie heeft het elftal met veel geduld op balbezit gespeeld. Door middel van goed positiespel kon het elftal steeds de vrije man vinden. Cuba speelde op de counter en creëerde wat kleine kansjes. Het was oppassen geblazen.

Toch kreeg Natio de beste kansen. Via een goede aanval vanaf rechts kon Jaycee Marsidin een schot tussen de palen loslaten. Goed optreden van de Cubaanse goalie voorkwam een doelpunt. Hij had meerdere knappe reddingen in deze wedstrijd.

Vanuit een standaardsituatie, een hoekschop vanaf rechts, wordt de bal prachtig binnen gekopt waardoor Natio op achterstand komt: 0-1.

Natio bleef vanuit een goede organisatie spelen en dat leverde weer goede kansen op. De ongrijpbare Archero Hoever, tevens Natio’s gevaarlijkste aanvaller, brengt na een prachtige individuele actie de stand op gelijke hoogte: 1-1. Daarna kreeg Natio nog wat kansen om de wedstrijden te kantelen in hun voordeel. Helaas was het elftal niet scherp genoeg om een tweede goal te maken. Omdat de aanvallers het vizier een aantal keren niet op scherp hadden staan, eindigde de wedstrijd in 1-1. Ook omdat de keeper van Cuba een wereldpartij keepte. Al met al mocht het elftal van Natio tevreden zijn met een 1-1 eindstand.

Costa Rica: 0-3

Costa Rica, dat startte met hele goede voetballers, wist dat het bij winst zeker zou zijn van plaatsing voor de volgende ronde. Beide ploegen zetten elkaar direct onder hoge druk, maar het is Costa Rica dat in de beginfase meer kan overtuigen. Daar kan ik heel kort over zijn. Een zeer goed voetballend elftal met goede en zeer behendige spelers. Costa Rica domineerde meteen vanaf het begin. Vanuit goed combinatie spel kon je meteen zien dat Natio veel moeite had met de tempo wisselingen.

Vooral het spel op het middenveld werd gewonnen door Costa Rica en dat resulteerde in prachtige aanvallen waaruit ook werd gescoord. Na een 2-0 voorsprong kon Costa Rica heel makkelijk hun vrije man vinden en dat maakte dat het elftal van Natio niet helemaal hun spel kon spelen. Gezien het spel en de

kansen is het een verdiende overwinning voor Costa Rica geworden: 0-3.

Canada: 0-2

Na twee wedstrijden kon je de balans opmaken. Canada, twee wedstrijden gespeeld en nul punten, stapte niet met al te veel vertrouwen het veld op. Maar toch waren ze al heel snel op zoek naar de essentiële punten. Natio probeerde ondanks een nederlaag tegen Costa Rica hun eigen spel te spelen. Vanuit de opbouw kon Natio heel makkelijk de middenvelders vinden. Echte kansen bleven echter uit.

Ook Canada, die de Natio staf goed had geanalyseerd, bleek een maatje te groot. Natio kwam volwassen voor de dag, maar liet na zich daarvoor te belonen. Na de onderbreking voerde Canada het tempo verder op. Natio kwam bijna niet meer aan het voetballen, zowel fysiek als conditioneel waren ze op. De jongens hebben gestreden tot de laatste minuut en aan de inzet en arbeid heeft het zeker niet gelegen.

De eindbalans:

 

 

 

 

 

 

Topscorer Natio : Archero Hoever (1 goal)

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meest gelezen

To Top