onder-17

Natio U-17 aan kop na zakelijke overwinning op Curacao U-17

Suriname o17 vs Curacao o17

Matchwinner Brian Evelyn beslist de wedstrijd uit een vrije trap: 1-0
Eerste helft
In deze wedstrijd stapte Natio met vertrouwen het veld op. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Echter, het was Natio dat speelde om te winnen. Met Archero Hoever als publiekslieveling en parel aan Surinaamse zijde werden in de eerste twintig minuten drie goede kansen gecreëerd. Curaçao speelde heel compact en de linies speelden kort op elkaar. Het was goed om te zien dat Natio rustig bleef en met geduld speelde.

Tweede helft
Bij de start van de tweede helft begon Curaçao fel en wilde toch het spel gaan maken. Mede door de goede organisatie van Natio werd geprobeerd om te blijven voetballen.
Vlak na rust kreeg technicus Hoever een grote kans, maar deze werd gemist. De enige treffer van de wedstrijd werd gescoord uit een standaard situatie na een goed genomen vrije trap.
Doelpuntenmaker was Brian Evelyn. Ondanks het doelpunt bleef het tempo laag, Curaçao probeerde de druk op te voeren, maar Natio bleef geduldig voetballen.
Deze toernooi ervaring hebben de jongens nodig om te ervaren wat ze nodig hebben om een nog betere voetballer te worden.

Ten opzichte van onze eerste wedstrijd hebben we nu meer rust ingebouwd en op de juiste momenten het tempo uit de wedstrijd gehaald.Kortom, een zeer verdiende overwinning voor Natio U-17. Tegenstander Curaçao U-17 kreeg nauwelijks kansen. Na de 1-0 was het verzet bij Curaçao U-17 definitief gebroken.

Beide landen zullen actief zijn op het eindtoernooi van de CONCACAF Gold Cup U-17 (21 april – 7 mei 2017, Panama). Curaçao U-17 is ingedeeld in groep A bij gastland Panama, Honduras en Haiti.In groep B zal Natio U-17 aantreden tegen Costa Rica, Canada en Cuba.

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meest gelezen

To Top