onder-17

In gesprek met Roscello Vlijter

Roscello Vlijter

De redactie van Natiosuriname.sr zal Natio U-17 op de voet gaan volgen op weg naar het eindtoernooi van de CONCACAF Gold Cup in Panama (21 april 2017 – 07 mei 2017). De beste 4 teams van het CONCACAF eindtoernooi plaatsen zich voor het FIFA WK U-17 in India.

In de rubriek ‘Natio U-17 goes Panama’ zal er aandacht worden geschonken aan de voorbereiding van Natio U-17 door middel van interviews, nieuwsberichten en andere vormen van media-aandacht. Tijdens het eindtoernooi doen we verslag van de wedstrijden van Natio U-17.

Vandaag stellen we het grote talent van Suriname en van Feyenoord aan u voor: Roscello Vlijter.

Gefeliciteerd met je selectie voor Natio U-17 voor de CONCACAF Gold Cup in Panama. Had je verwacht geselecteerd te worden?

Ik had het wel verwacht want toen ik in Suriname woonde en speelde, zat ik er altijd bij maar je weet het nooit, het is altijd nog afwachten.

Roscello Vlijter (midden)

Hoe schat je jullie kansen in?

We hebben een sterke selectie dus ik denk dat we wel kans maken om naar de volgende ronde te gaan. Er is een sterk deelnemersveld maar nogmaals, ik geloof in ons omdat wij ook een zeer sterk team hebben.

Welke talentvolle spelers uit de Natio U-17 moet men aandachtig in de gaten houden?

Natuurlijk iedereen maar vooral Archero Hoever, Jaycee Marsidin en Joshua Evelyn zullen aandachtig in de gaten gehouden moeten worden.

Denk je dat je ooit het grote Natio kan halen?

Ja, ik denk van wel omdat ik al heel goed bezig ben maar je weet het maar nooit.

Roscello Vlijter heeft afgelopen zaterdag zijn debuut gemaakt voor Feyenoord o17. De Surinaamse aanvaller kwam in de zomer over, en is nu pas officieel speelgerechtigd. @roscellorv ????⚽??

163 Likes, 2 Comments – Natio Suriname (@natiosuriname.sr) on Instagram: “Roscello Vlijter heeft afgelopen zaterdag zijn debuut gemaakt voor Feyenoord o17. De Surinaamse…”

Je hebt de overstap gemaakt van Robinhood naar Feyenoord. Kan je bij Feyenoord goed meekomen of het is nog heel erg hard werken om de jongens bij te benen?

Het is natuurlijk een grote overstap geweest. Ze zitten hier, vooral tactisch, op een hoog niveau. Ik denk dat ik door mijn technische vaardigheden wel een hoop kan compenseren maar ik moet natuurlijk altijd hard blijven werken.

Hoe ben je bij Feyenoord terechtgekomen?
Ik ben door Tony Pengel (http://www.tonysfootballschool.nl/) bij Feyenoord beland. Ik ben hem heel erg dankbaar voor deze grote kans. Hij heeft mij ontdekt bij zijn voetbalschool in Suriname.

Hoe bevalt het in Nederland? Woon je bij een gastgezin of bij familie?

Bij mij is er sprake van gezinshereniging. Ik woon bij mijn familie.

Mis je Suriname?

Natuurlijk mis ik mijn overige familie, vrienden en kennissen daar. Maar ik ben hier met een missie.

Denk je dat je Feyenoord 1 of het eerste van een andere BVO kan halen?

Ik denk het wel omdat ze me niet zomaar in de jeugd opleiding hebben opgenomen. Maar alles valt en staat met hard werken en alles geven wat je in je hebt.


Hoe zie je jezelf over 5 jaar?

Over 5 jaar zie ik mezelf bij een mooie club in een sterke competitie spelen in Europa.

Wil je nog iets kwijt aan de Natio fans?

Support ons in voor- en tegenspoed, jullie kunnen verwachten dat we onze stinkende best zullen doen om met Suriname op het WK 2017 in India te verschijnen.

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meest gelezen

To Top