nieuws

Dean Gorré; ‘Gold Cup winnen behoort tot de mogelijkheid’

dean gorre obrendo huiswoud

Volgens Dean Gorré, die recent voor de tweede keer door de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) aangesteld is als bondscoach, behoort het winnen van de Concacaf Gold Cup tot de mogelijkheid. Gorré zal de nationale senioren voetbalselectie moeten klaarstomen voor deelname aan de Nations League later dit jaar en daarmee plaatsing voor de Concacaf Gold Cup. Gorre zegt dat hij in de komende twee jaar een sterk fundament wilt leggen met daaraan gekoppeld de wil om succes te boeken.

Allereerst wilt hij op de korte termijn een zodanig sterk team samenstellen voor deelname aan de Nations League. Daarin neemt Suriname het eerste in een uitwedstrijd in Guadeloupe, op 6 september, op tegen Dominica. Vervolgens vindt onze eerste thuiswedstrijd op zondag 13 oktober tegen de Britse Maagdeneilanden plaats. Op 17 november is Jamaica uit de tegenstander en op 23 maart 2019 wordt de reeks afgesloten tegen St.Kitts & Nevis.

‘Als we daar goed presteren komen we verder op de ranking van de Nations League en plaatsen we ons automatisch voor de Gold Cup’, aldus Gorré.

Jack Mangalie, Dean Gorré & Ervin Lee

Eugene Verwey, die de afgelopen vijf maanden het voorwerk met de selectie heeft gedaan, zal als assistent van Gorré fungeren. Gorré zegt vanuit die basis te zullen gaan werken en zal besluiten of er aangevuld c.q. versterkt dient te worden. Het uiteindelijke doel is om de beste 18 spelers te selecteren.

Het streven van de nieuwe bondscoach is om het voetbal in Suriname weer op het niveau van voorheen te brengen. Met smart denk hij aan de periodes waarin het stadion propvol was bij duels tussen bv Robinhood en Transvaal. Deze periodes moeten we proberen terug te krijgen. Dit zal geen makkelijke opgave worden maar als een ieder als één man achter Natio gaat staan zullen de spelers vleugels krijgen.

Succes is volgens Gorré alleen mogelijk door een combinatie van kwaliteit en veel inzet. En steun van voetbalminnend Suriname kan voor een positief effect zorgen.

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meest gelezen

To Top