in de media

‘Noem eens twee spelers van het Surinaams elftal’

ad.nl - natiosuriname.sr

Ricardo Bruce oprichter van natiosuriname.sr in gesprek met het Algemeen Dagblad. ‘Wij willen het medium zijn dat het Surinaamse voetbal en de bijbehorende spelers de aandacht geeft die het verdiend, aldus Bruce.’ Lees hieronder hele het interview.

Ricardo Bruce zet zich in voor het Surinaams voetbal. De voormalig amateurvoetballer van MSV’71, SVV/SMC, Sparta, Zwaluwen Vlaardingen en Neptunus Schiebroek lanceerde vorige week zijn website www.natiosuriname.sr.

Bruce, half-Surinaams, hoopt met zijn website – dat het Surinaams nationaal voetbalelftal en de Surinaamse competitie volgt – een bijdrage te leveren aan het naar een hoger niveau tillen van het Surinaams voetbal. ,,Edgar Davids, Aaron Winter, Winston Bogarde, Patrick Kluivert, Clarence Seedorf, Stanley Menzo, Regi Blinker, Dean Gorré. Hoe is het mogelijk dat een land als Suriname, dat zoveel grote spelers heeft voortgebracht, zelf nooit heeft meegedaan aan een wereldkampioenschap?”

De grote namen kwamen vrijwel allemaal voor Oranje uit. Tegenwoordig spelen er in Nederland genoeg voetballers die Surinaamse roots hebben, maar net niet goed genoeg zijn voor het Nederlands elftal. ,,Jongens als Kelvin Leerdam (Vitesse), Miquel Nelom (Feyenoord) Marvin Zeegelaar (Sporting Portugal) en Ryan Koolwijk (Excelsior R). Zelfs Royston Drenthe zou voor Suriname uit kunnen komen. Als je al die namen kan bundelen heb je een wereldteam.”

Sportpaspoort

Toch gebeurt het niet. ,,Die jongens staan te popelen, maar de Surinaamse overheid moet een dubbele nationaliteit goedkeuren. Dat doen ze nu niet. Het zou ideaal zijn als er een diplomatieke sportpaspoort komt, die de voetballers na hun interlands weer in moeten leveren.”

,, Onze website is de plek met het laatste nieuws, uitslagen, columns en interviews. Vorige week hebben we Dean Gorré geïnterviewd. Eerder al Iwan Redan en Dimitrie Apai, een van de slechts 2 profvoetballers in het Surinaams elftal. Om je een beeld te geven: ons interview met Dean Gorré is in 3 dagen tijd meer dan 20.000 keer gelezen en ruim 150 keer gedeeld op facebook, het leeft dus enorm onder de Surinamers. Ik wil ook dat medium zijn om het Surinaamse voetbal en de bijbehorende spelers wat extra aandacht te geven. Noem maar eens twee spelers op van het Surinaams elftal. Dat lukt je bijna niet”, aldus Bruce.

ad.nl - natiosuriname.sr

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meest gelezen

To Top